Architectuur

Het ontwerp van de Plukhoeve is van M3 architecten. Wat inspireerde hen, waar lagen de uitdagingen en hoe hebben ze ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat? Leendert Steijger vertelt.

Noord-Hollands bouwen

In De Plukhoeve wordt het ‘dorpse’ karakter van De Draai benadrukt. Dit zie je doordat de aandacht uitgaat naar vorm, verhouding en opbouw van de verschillende volumes per kavel.  

Net als de eerste fase van de Plukhoeve is het ontwerp geïnspireerd op de schuur architectuur.  De grote zichtbare dakvlakken zijn opvallend. Tussen de uitbouw, het bijgebouw en het hoofdvolume is een duidelijk onderscheid te vinden, waarbij de hellende daken van de aanbouwen perfect aansluiten op het schuine dak van het hoofdvolume. Overige uitbreidingen zijn mee-ontworpen, maar horen niet bij de standaard hoofdvorm. Door het in elkaar overlopende hellende vlakken wordt er een sculptuur gecreëerd welk wordt versterkt met uniform materiaalgebruik. Hierdoor ontstaat een eigentijdse woonvariant van de traditionele schuur.


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring