Heerhugowaard

Het nieuwbouwplan is rustig gelegen, maar alle belangrijke voorzieningen zijn binnen handbereik. In de wijk zelf komen een basisschool, een sporthal en een gezondheidscentrum. 

Alles dichtbij

Via de N242 en N507 zijn omliggende steden zoals Hoorn (A7), Alkmaar (A9) en Schagen goed bereikbaar alsmede de omliggende dorpen. Via de Oosttangent (bus) kun je alle kanten op. Op fietsafstand van de wijk vindt u supermarkten, het zwembad, diverse speel- en recreatiemogelijkheden en scholen.

Levendig dorpshart

Binnen enkele autominuten bent u in het winkelcentrum Middenwaard. Met een prachtige mix van meer dan 150 winkels en voldoende horecagelegenheden vindt u hier alles wat u nodig heeft. Elke maandag kunt u hier terecht op de gezellige weekmarkt. Bij het winkelcentrum Middenwaard vindt u het Coolplein met verschillende horecagelegenheden, Theater Cool, bowling en een casino. Een keer iets anders? Met de auto bent u zo in het historische centrum van Alkmaar.

Het Oosterpark

Gaat u liever erop uit in de natuur? De woonwijk is gelegen nabij het Oosterpark. Het Oosterpark wordt een langgerekt park door het gehele gebied. Het Oosterpark biedt mogelijkheden om te wandelen, fietsen en skaten, er zijn speelplekken en er komt een trapveldje. Kortom: voor alle bewoners in De Draai is het Oosterpark het groene hart van de wijk.

Volop recreatie voor jong & oud

Er zijn er nog tal van mogelijkheden op het gebied van recreatie in Heerhugowaard. Houd u van actie? Of gaat u er graag een dagje op uit op de fiets? Geniet u van zon en water aan het strand? Heerhugowaard heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden, voor elk wat wils.
 
Bij Skeef kunt u terecht voor gezonde actie, zowel op het water als op het land. Een relaxte plek voor jong en oud, sportief of niet. Of u nu rustig wilt genieten van een latte macchiato op het terras, wilt knallen op het water met een wakeboard of een waterski, het kan allemaal bij Skeef. 

Het Park van Luna ligt rondom de Heerhugowaardse wijk van de Stad van de Zon. Een prachtig gebied met bos, weides, strand en vooral veel water. Het gebied is 180 ha en u kunt er zwemmen, wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren en varen.

Spelen, ontdekken en beleven

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het speelbos Waarderhout van Staatsbosbeheer. Zoeven met de kabelbaan, hutten bouwen of verstoppertje spelen in het struikgewas. Genoeg te spelen, ontdekken en beleven in dit speelbos. Ook biedt de speeltuin in het recreatiepark Rosarium met meer dan 20 speeltoestellen waarop kinderen van alle leeftijden zich uren kunnen vermaken en biedt ouders een heerlijk terras om even bij te kletsen en te genieten van een lekker drankje.


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring